Sidor

onsdag 30 december 2015

En rad smårätter

Dagen före nyårsafton sätter jag fram en rad smårätter, typ tapas, på bordet. Enkelt och lite spännande. Nu kan man välja och vraka.



Och just idag:

Italienska köttbullar
(koka ihop 4 dl krossade tomater, 1 hackad gul lök, 4 pressade vitlöksklyftor, 2 msk rivet citronskal, 5 msk riven parmesanost, lite socker, salt, svartpeppar och balsamvinäger.  Krydda 5 dl nötfärs med svartpeppar och salt.  Rulla små köttbullar och lägger ner i den kokande såsen. Klipp i en knippe färsk basilika).

Klyftpotatis

Västerbottenpaj med lite hjortron

Man tager hvad man haver, sa någon, och nu finns mycket att ta efter julen. Jag väljer rökt renstek med pepparrotscréme, brieost, dadlar och grönsaker.




Om man skall ha gäster vill säga. Annars blir det sill och pären.