Dagen före nyårsafton sätter jag fram en rad smårätter, typ
tapas, på bordet. Enkelt och lite spännande. Nu kan man välja och vraka.
Och just idag:
Italienska köttbullar
(koka ihop 4 dl krossade tomater, 1 hackad gul lök, 4
pressade vitlöksklyftor, 2 msk rivet citronskal, 5 msk riven parmesanost, lite
socker, salt, svartpeppar och balsamvinäger. Krydda 5 dl nötfärs med svartpeppar och salt. Rulla små köttbullar och lägger ner i
den kokande såsen. Klipp i en knippe färsk basilika).
Klyftpotatis
Västerbottenpaj med lite hjortron
Man tager hvad man haver, sa någon, och nu finns mycket att
ta efter julen. Jag väljer rökt renstek med pepparrotscréme, brieost, dadlar
och grönsaker.
Om man skall ha gäster vill säga. Annars blir det sill och
pären.