Sidor

lördag 11 juli 2015

Matguiden: Bland kaféer, restauranger och pubar i Umeå: Övrigt

The Bishop Arms
Renmarkstorget 8, Umeå


Bishop Arms är Bishops är Arms är Bishop Arms oavsett om man befinner sig i Umeå, eller på Järntorget i Göteborg eller i Örebro eller någon annanstans i Sverige.  Det är samma koncept rakt igenom från inredning till mat.

Sen middag

Club sandwich (161 kr). En klassisk Club Sandwich med bacon, kyckling, cole slaw majonnäs och pommes.  Till det Månadens flasköl (66 kronor). Tillsammans 217 kr. (Vid egen tillverkning, ca 30 kr) Med andra ord, hiskerligt dyrt.

Maten är OK, men å andra sidan är man knappast på The Bishop Arms för att äta.






Betyg **






Fiskekrogen Kvarkenfisk

Rovögerns fiskehamn, Täfteå

Nämns i White Guide

Från Täfteå tar man sig den 13 km långa och smala vägen förbi sommarstugeområdena i Rovågern ut till Rovögerns hamn.  Restaurangen öppnade 2014 och allt är fortfarande under uppbyggnad.  Än så länge är Kvarkenfisk endast öppen sommartid.

Menyn kretsar kring fisk, och en varmrätt kostar ca 250 kr.  Allt ser mycket tilltalande ut.



Betygsätts ej







Teaterkaféet bar & restaurang (TC)
Skolgatan 59, Umeå, vid Vasaplan
Omnämnd i White guide.

Vi kom sent, efter att köket hade stängt, och drack en Vikbo cider rabarber, flaska (65 kronor). Dyr men god.







Betygsätts inte




Skeppsviks herrgård
Skeppsvik 80, Sävar

Man åker E4 norrut från Umeå. Efter Sävar svänger man av mot Skeppsvik och någon mil senare är framme vid den vita herrgården. Miljön är idyllisk med små vattendrag, kullar och små djur. Här finns många aktiviteter, som att spela boule eller paddla kanot.
I första hand arrangerar herrgården fester, familjehögtider och konferenser, men här finns även övernattningsmöjligheter, och man serverar dagligen en riktig buffé bestående av hemlagad mat och hembakat bröd. Här kan man också köpa ett begränsat utbud av lokala livsmedel, som till exempel åkerbärssylt, drygt en deciliter för 100 kronor.
Ett stort minus för öppettider och information. Så här står det bland annat. Vi har öppet osv…. Men Inland har vi oöppet.” Det duger inte.





Betygsätts ej