Sidor

torsdag 29 oktober 2015

Köksbaren


Rådhusesplanaden 17B, Umeå

Köksbaren rekommenderas i The White Guide

Middag

Mycket fräscht och modernt, men samtidigt mysigt med levande ljus och insyn rakt in i köket. Menyn är en aning begränsad, med fokus på närproducerat.






Här åt vi:

Oxfilé med tillbehör: rotsaker och kryddsmör, eller parmesanslungade pommes, bea samt sallad 
350 kr
Ett glas husets röda vin 85 kr
Hjortron cheesecake med kardemummaglass, hjortron och mandelflarn 90 kr

Summa 505 kr




Enligt ryktet får man dricka vin ur mjölkglas, om man beställer ett billigt vin. Husets vin är billigast, och vi drack ur stora generösa kupor.

Maten var fantastisk. Oxfilén, perfekt grillad och efterrätten kändes som en dröm av sötma och lenhet.  Här skall man sitta länge, i flera timmar, och prata, prata, prata...



Betyg 5