Sidor

tisdag 19 juni 2018

Kråkans krog

Götaforsliden 1 Mölndal
Om man går förbi Kråkans krog på dagen, innan krogen öppnar, kan man lätt tro att anläggningen klappat igen för några månader sedan, att huset är utrymt, och att det är bara skylten med Kråkans krog som hänger kvar. Ja, man blir nyfiken, men det stämmer inte. Kråkans öppnar kl 16.
Innandömet är helt annorlunda än exteriören. Det är ombonat med gamla lampor, klockor, och givetvis, kråkor. Mysfaktorn är hög och uteserveringen som ligger ovanför Kvarnbyns bullrande vatten bidrar speciellt till att höja stämningen. Kråkan är en kvarterskrog, märker man tämligen genast. Gästerna känner varandra, de hälsar och pratar glatt. Vi beställer ur sommarmenyn, en entrecote och en kråkans burgare. Maten är ingen höjdare. Entrecoten var nästan sönderstekt, och potatisgratängen hade värmts upp så många gånger att den blivit över gränsen rinnigt gul. Grönsakerna var från konservburkar och hamburgaren smakade misstänkt halvfabrikat. Mer finns inte att säga. Om maten. Jo, vi beställde in desset också, en chokladcup: vaniljglass, chokladglass, grädde och en physalis på toppen. Det var gott, men så gigantiskt tilltaget att jag inte fick ner mer än en femtedel. Men, generositet är alltid ett gott tecken.
Kråkans krog är absolut värt ett besök, för stämningen, miljön och Kvarnbyns rinnande vatten. Om man inte förväntar sig en kulinarisk upplevelse blir besöket väldigt lyckat.