Sidor

onsdag 4 januari 2017

Nyårsmeny 2016

Kvällen är lång, gästerna hungriga 



Förrätt
Tre smörrebröd i traengsel

Mjuk tunnbrödrulle fylld med rökt renstek och pepparrots crème, stekt vitt rostbröd med räkor, dill 
och majonnäs, dan
skt rågbröd med rostbiff, rostad lök, cocktailtomat och remouladsås.





Efter det - fisksoppa. Jag hade gjort en felbedömning och trodde att räkorna skulle räcka även till soppan, men där  slog jag slint.

Bouillabaisse
på vitt vin, krossade tomater, gul lök, vitlök, saffran, fänkål, salt, peppar, samt lax, sej och torsk





Och nu tror gästerna att det är slut - men där slår de slint.

Citronsorbet





Vi fortsätter...

Oxfilé med klyftpotatis, pepparsås, sallad och bakad tomat





och slutligen, för nu är det slut:

Glassbomb
Med vaniljglass, bladat smält vit choklad, samt inkråm bestående av jordgubbsorbet





Vickningen hann vi inte till